Vilka fönster är bäst?

06 juni 2020 Lily Hansen

Att byta fönster i en fastighet är en stor kostnad men på samma gång en bra investering i huset. Man kan spara sig en rejäl slant på att byta ut sina gamla fönster mot fönster som ger en lägre energiförbrukning. Problemet med många gamla fönster är att de släpper igenom både kall och varmluft. På vintern finns det risk för att det blir kallt inomhus och värmekällan jobbar hårdare än vanligt för att värma upp fastigheten. Under sommaren ger det ett obehag på grund av att värmen kommer in och det kan vara svårt att sova under varma nätter till exempel. 

 

Fönster med olika egenskaper

Det kan vara svårt att säga exakt vilka fönster någon annan ska välja eller vilka Fönster som är bäst på marknaden. Men det finns pengar att spara på att välja täta fönster till huset som sparar på energiförbrukningen. På så vis blir det inte en lika dyr historia att byta fönster, på grund av alla pengar man sparar in på elen. Bor man på ett ställe där det är mycket trafik eller ljud och buller som kommer in utifrån så kan det vara lämpligt att välja en typ av fönster som är lätt ljudisolerade. Det finns faktiskt sådana. Det finns även fönstertyper som har solfilm som inte släpper in lika mycket ljus. 

 

 

Renovera upp gamla fönster

En sak som många inte tänker på när fönsterna blivit dåliga, är att det går utmärkt att renovera upp sina gamla fönster så att de blir snyggare och funktionella igen. Oftast till en lägre kostnad. En fönsterrenovering kan vara utmärkt som val om man har relativt nya fönster men som har blivit lite slitna i färgen till exempel. Vid en renovering går det även att byta ut träet som sitter runt omkring fönsterglaset, för att få det att nästan se ut som helt nytt igen.

Fler nyheter