Välja frisör

11 mars 2019 Matilda Sjöqvist
Välja frisör

För många är håret så gott som heligt, det gör hela ens look och en dålig hårdag blir automatiskt en dålig hårdag i det stora hela. Mycket kan man göra själv för att hålla sitt hår i bra skick, till exempel genom att använda olika produkter, kamma det och tvätta det för att nämna några saker. Men det viktigaste av allt, att få till själva frisyren, är desto svårare att göra själv. Det gäller särskilt om man har höga krav och inte bara håller det snaggat vill säga.

Så hur hittar man egentligen en frisör som erbjuder en bra herrklippning till exempel? En första väg att gå är att googla efter frisörer i ens närhet, ofta finns det väldigt många att välja på och det kan vara svårt att veta vilken av alla som man ska gå till. Ett sätt att sortera lite i urvalet är att titta på salongens hemsida och sociala medier. Där får du en bra överblick över vilken typ av jobb de gör och hur tidigare klippningar sett ut. Tänk dock på att bilderna som läggs upp oftast är de bästa och kanske inte representabelt för varenda klippning.

Kolla också recensioner från andra som har varit där och klippt sig. Nöjda kunder är ju som bekant den bästa sortens reklam och om frisörsalongen har många bra omdömen kan det vara värt att gå dit och klippa sig. Fråga också runt bland vänner och bekanta vart de klipper sig någonstans, kanske får du ett tips till en frisör som du inte alls kände till. Tänk på att fråga sådana som har liknande hår som du själv, annars finns risken att frisören som din kompis är så nöjd med inte alls passar för dig. Sist men inte minst, allt handlar inte om frisören utan också om hur väl du kan kommunicera dina behov.

Fler nyheter