Vad företagscatering handlar om

17 juli 2019 jonas olsson
Vad företagscatering handlar om

Catering har sedan länge förmedlat ideén om god mat och dryck som man kan beställa och få levererad för fester och evenemang. Detta gäller både för företag och privatpersoner. Men catering har kommit att handla om mer än bara mat. Förutom att menyerna har förnyats och expanderats med fräscha smaker och stilar, innebär catering även logistik. Det är mycket som ska fixas inför och under ett evenenmang eller en fest. Många cateringfirmor erbjuder även planering, förslag på lokaler och dekorering för tillställningen. Att anlita catering för ditt företag kommer att innebära god organisering vid evenemanget och samtidigt uppmuntra de inbjudna att slappna av och bonda mellan varandra.

 

 

En catering som är lite annorlunda

Som sagt handlar catering nu för tiden inte endast om mat och dryck. Du kan fråga din catering om de även erbjuder festarrangörer och/eller planerare. Ett evenemang för ett företag kan ha olika inriktningar och ton, till exempel kommer ett föredrag inte kräva samma saker som en företagsfest. Beroende på vilket slags evenemang det handlar om, kan de komma med professionella förslag och skräddarsydda lösningar för just det du behöver. Till exempel kan de komma med idéer för olika typer av bordsservering. Allt ifrån om det skulle passa med en buffé eller kypare till vilken belysning som kan behövas. 

 

Tips på fräscha smaker!

När du hyr catering behöver det inte vara samma meny varje gång. Du kan hitta en mängd smaker från olika länder och kulturer. Varför inte välja indisk mat, med alla olika såser och curry? Eller varför inte bjuda på italienska rätter som pasta, pizza och vitlöksbröd? Söker du efter någonting svenskt med en liten twist kan du prova på Knut Catering, ett företagscatering i Stockholm som erbjuder traditionella Norrländska rätter, med ett stänk av Stockholmsk finish. Du kan alltid be om en färdig meny eller buffe, eller be om ändringar efter eget behag.

Fler nyheter