Sluta stressa och ta hjälp med städningen

16 april 2020 Lily Hansen
Sluta stressa och ta hjälp med städningen

Det blir allt vanligare att man tar hjälp med städningen hemma. Förr i tiden ansågs det lite fult att inte städa själv och det var bara de lite mer välbeställda hemmen som anlitade städhjälp. Så är fallet inte längre, och det är långt många fler som kan unna sig lyxen att komma hem till ett välstädat hem efter en lång arbetsvecka. Även det så kallade RUT-avdraget där man får dra av en del av arbetskostnaden har gjort att fler har råd att anlita en professionell städhjälp.

 

Få tid till det som är viktigt för dig

Att ta hjälp med hemstädningen innebär att man får mer tid till sådant som är viktigt i livet. Det kan vara att umgås mer med barnen, träna och träffa vänner. Det är mycket som ska skötas i ett hem då arbetsveckan är lång som exempelvis matinköp och hämta och lämna på dagis etc. Det förväntas även ofta av oss att vi ska engagera oss lite extra i vårt jobb och arbetstiderna blir lätt lite flytande. Att då ta hjälp med städningen kan vara väldigt värdefullt och det som gör att livspusslet går ihop. 

 

 

Så vet ni att städföretaget är seriöst

Det kan kännas märkligt första gången man släpper in en främmande person i sitt hem för att städa. Därför är det bra att först träffa personen och be dem komma på ett hembesök. Det finns exempelvis Hemstäd i Malmö där personalen kommer på ett kostnadsfritt hembesök för att komma överens om vad som ska städas. Anlita gärna ett företag där man vet att det är samma person som kommer varje gång så känns det tryggt. Ett företag med hög personalomsättning betyder att företaget inte är särskilt seriöst och inte bryr sig om sina anställda. Ett företag med bra villkor för sin personal är exempelvis; https://www.dintjanst.se/.

Fler nyheter