Släpp in ljuset och årstiderna med en dubbel altandörr

11 november 2021 patrick pettersson

Tänk er en vacker dubbel altandörr som släpper in morgonljuset, och där barnen enkelt kan springa in och ut. Det kan bli både frukostar, grillfester och mysiga stunder. Genom att kunna öppna upp med två dörrar suddas gränsen ut mellan inne och ute och man tar tillvara på uteplatsen och trädgården mycket bättre. Med en dubbel altandörr får man också in ljuset i huset och ökar rymden, vilket gör att det känns större. 

Har man inte tidigare haft en dubbel altandörr och ska ta upp en ny öppning i fasaden på huset, måste man först ansöka om bygglov hos kommunens stadsbyggnadskontor. Det samma gäller om man vill byta till en altandörr med en annan profil än tidigare. Utseendet är viktigt då man väljer ny altandörr och det går att få dubbel altandörr med två rutor eller flera rutor så att dörren passar ihop med stilen på huset och fasaden. 

 

Välisolerade altandörrar tillverkade i nordiskt kärnvirke

Precis som med fönster måste även altandörren ha lågt u-värde så att man inte slösar med värme. Genom att också välja dubbel altandörr av nordiskt kärnvirke får man dörrar som är anpassade efter vårt klimat och som håller länge. Ser man bara till att också underhålla dörrarna och måla om dem när det behövs, kan de hålla i minst hundra år. Eller så väljer man underhållsfria altandörrar med målad aluminiumbeklädnad på utsidan. 

 

image

 

Handla billigare direkt från tillverkaren

Det finns ett flertal tillverkare av altandörrar anpassade för nordiskt klimat och design. Från vissa av dem kan man handla direkt via internet, vilket får ner priset då det inte finns några mellanhänder. Gör en sökning på exempelvis ”altandörr dubbel”, och det kommer upp flera bra hemsidor med företag som säljer altandörrar. Där kan du enkelt jämföra priser, u-värde, utseende, erbjudanden och garantier innan du lägger en beställning.

Fler nyheter