Sjukförsäkring som gör skillnad

04 januari 2022 Jenny Olsson

editorial

I Sverige har vi ett ganska bra skyddsnät, ändå känner många att deras ekonomi är så pass ansträngd att de helt enkelt inte kan vara hemma och vara sjukskrivna, då en stor del av lönen försvinner. Om man blir sjukskriven under längre tid går Försäkringskassan in och betalar ut sjukpenningen. Problemet är bara att så mycket som 20 procent av den ordinarie lönen försvinner och för många kan det vara helt omöjligt att få ekonomin att gå ihop, speciellt i tider som dessa då många priser ständigt höjs.

Men det fina i kråksången, om man skulle bli långtidssjukriven så är nio av tio arbetsgivare anslutna till afaforsakring.se vilket ger högre inkomst under sjukperioden. Om man som arbetsgivare inte har en sådan försäkring är det bra att se över det, då det faktiskt ger en stor trygghet till de anställda. 

 

Sjukförsäkring

Sjukförsäkring som gör skillnad 

Även om man inte får ut lika mycket som sin ordinarie lön så betalar försäkringen ut 12,5 procent om Försäkringskassan betalar ut 80 procent, vilket gör en stor skillnad för inkomsten på sikt. Som anställd kan man själv gå in och anmäla sitt ärende på deras hemsida. Den här försäkringen gäller också vid en rad andra tillfällen som om man skulle bli ofrivilligt uppsagd på grund av arbetsbrist, vid graviditet och vid till exempel dödsfall. Om du av någon anledning inte kan arbeta kan det vara värt att se om det som gör att du är borta från jobbet, täcks upp av försäkringen.

Försäkringen gäller också 720 dagar efter att du avslutat din anställning vilket gör att du kan få ersättning även om du inte är kvar på arbetsplatsen. Det är viktigt att känna sig trygg som anställd och att man har ett bra skyddsnät om man skulle bli sjukskriven och en sådan här försäkring kan verkligen göra skillnad för många. 

Fler nyheter