Sälj ditt guld och få pengar

10 juni 2019 jonas olsson
Sälj ditt guld och få pengar

Om du har guldsmycken som du inte använder längre kan det vara läge att sälja dem. Rensa smyckeskrinet och frigör pengar som du kan göra annat för. Många har gamla smycken och arvegods liggande som egentligen inte gör någon nytta. Behåll det du verkligen vill ha och använder. Någon annan kan få nytta och glädje av det som du har liggande hemma.

 

 

Hur fungerar det?

Det mesta som innehåller guld går att sälja! Smyckena måste heller inte vara i bra skick för att de ska vara möjliga att göra något av. Skrotguld, guldtänder och trasiga guldsmycken går precis lika bra. Guldsmeden smälter ner metallen och gör nya smycken av det. Du kan i vissa fall få mer pengar för hela och vackra smycken. Innefattar smycket ädelstenar som diamanter ökar det förstås värdet. Tänk på att man måste vara myndig och kunna visa legitimation vid försäljning.

 

Vill du sälja?

Det klassiska är att gå in på en guldbutik. Personalen värderar ditt guld och ger dig ett pris som du sedan kan ta ställning till. Om du inte bor i närheten av en guldbutik, eller om du känner otrygg med att gå runt med ädelmetaller i fickan, finns det andra sätt att gå till väga. Då kan du sälja guld via guldbrev. Kontakta guldsmeden via telefon eller online och beställ tjänsten. De skickar då ett kuvert hem till dig. Om du skickar guldet på detta sätt skickas försändelsen rekommenderat och spårbart. Innehållet är försäkrat och skulle det mot all förmodan hända något, blir du ersatt för det av försäkringsbolaget. När guldbutiken tar emot ditt brev, vägs och värderas innehållet noggrant. Antalet kvadrat guld avgörs. Du får ett pris som du antingen kan tacka ja eller nej till. Väljer du att behålla guldet skickas det i retur hem till dig. Antar du däremot budet, betalas pengarna ut direkt. Du har pengar på fickan enkelt och snabbt!

Fler nyheter