Ridning – inte bara för småtjejer

30 maj 2019 jonas olsson
Ridning - inte bara för småtjejer

Är du i medelåldern och saknar förskoletiden i din barndom? Har du alltid drömt om att börja rida men aldrig vågat investera tid och pengar? Eller vill helt enkelt ditt barn inget hellre än att börja på ridskola? Se hit! Det är aldrig försent, eller för tidigt (i stort sett), att börja rida.

 

Ridning – en underskattad träningsform

Det finns fortfarande en del fördomar kring ridning. En av de vanligaste är att det är en fritidsaktivitet enbart för tjejer och kvinnor. Men det är inte sant! Saker har börjat förändras en del och allt fler pojkar och män rider idag på ridskolor i Sverige och deltar i ridtävlingar.

En annan vanlig fördom om ridning är att det inte är en träningsform. Det stämmer inte. Faktum är att ridning ger god fysisk träning. Det tränar hela kroppen samtidigt som det övar upp balansen. Dessutom upplever många att de får ett ökat självförtroende tack vare att de blir vana vid att hantera hästar och genom att delta i ridtävlingar och öva sin koncentration och disciplin. Ridning är med andra ord bra för både kropp och knopp.

Aldrig försent att börja rida

Många ridskolor idag erbjuder kurser på allt från nybörjarnivå till kurser för erfarna ryttare, och har grupper för olika åldersgrupper. Det vanligaste är att rida i grupp med andra ryttare, men de flesta ridskolor erbjuder även privatlektioner.

En ridskola i Stockholm som erbjuder detta är Swartling Ridskola. De går under sin slogan “Med hästen i centrum – ryttaren i fokus” och har funnits sedan 1905. Utöver att erbjuda ridkurser i olika former och för flera åldrar och nivåer av hästvana har de även en ridkurs för barn med funktionsvariationer.

Ridning är helt enkelt för alla, och om du går i tankarna att testa är det dags att sluta tveka och hoppa upp på hästryggen!

Fler nyheter