Polykarbonatskivor är ett bra material till trädgårdens gör det själv-projekt

08 februari 2022 Cecilia Olsson

editorial

Polykarbonat (PC) är en mycket stark plastsort som är perfekt att använda till olika projekt i och utanför hemmet. Ett av de mest populära användningsområdena för polykarbonatskivor när det kommer till gör det själv-projekt är växthus. Det beror till stor del på att polykarbonat ser ut som glas samtidigt som det är väldigt slagtåligt. Utöver dessa goda egenskaper så finns det även flera fördelar med att använda polykarbonat i många gör det själv-projekt, speciellt där det finns en önskan om att hitta ett alternativ till glasskivor.

Polykarbonat kan vara ett säkrare alternativ till glasskivor

Tack vare att polykarbonat är så slagtåligt så kan det många gånger kännas tryggare att använda sådana skivor istället för glasskivor. De är till exempel perfekta att använda som fönster i lekstugor och till annat som barn kommer att leka med där man vill ha samma ljusgenomsläpp som glas ger. Polykarbonatskivorna är som sagt väldigt användbara om man ska bygga ett växthus och även som fönster eller tak i en vinterträdgård. Då behöver man inte heller vara lika orolig att barnen råkar sparka en boll eller dylikt genom taket eller fönstret. 

polykarbonatskivor

Polykarbonatskivor är dessutom väldigt lätthanterliga eftersom de väger mindre jämfört med glas i samma tjocklek och kan enkelt kapas till önskad storlek. Polykarbonatskivornas lätta vikt gör dessutom att det inte krävs lika mycket av konstruktionen som när man använder skivor av glas. Polykarbonat kan även formas, limmas, och böjas efter behov. Materialet gör sig väldigt bra i konstruktioner som står utomhus eftersom de klarar av stora temperaturväxlingar.

Hitta polykarbonatskivorna som passar perfekt till det tilltänkta projektet

Hos e-plast.se säljer de tre typer av polykarbonatskivor av märket Makrolon. Där finns flera tjocklekar och man kan välja mellan klara och bronsfärgade skivor. E-plast.se kan också hjälpa till att kapa polykarbonatskivorna i önskad storlek så att man direkt kan starta sitt projekt vid leverans.

Läs fler artiklar på våra andra sajter:

https://serviceöversikt.se/

https://bra-service.se/

https://servicenews.se/

https://alltomservice.se/

https://entredjehand.se/

https://service-bloggen.se/

https://service-firman.se/

https://service-tidningen.se/

https://service-tips.se/

https://servicefirmor.se/

https://serviceposten.se/

https://skandinaviskservice.se/

Fler nyheter