Nycklar, precis lika viktiga som du tycker

12 juli 2019 jonas olsson
Nycklar, precis lika viktiga som du tycker

Det händer ibland att man plötsligt står inför det obehagliga. Du har äntligen kommit hem, kassarna med mat är tunga och troligen vill du också snabbt in på toa. Du stoppar handen i fickan och känner lätt panik. Nycklarna är ju alltid i fickan. Du känner i alla fickor och tittar igenom eventuella väskor, men nycklarna är puts väck. Låsöppning i Stockholm är lätt men bor du på landsbygden kan det vara lite knivigare. Det kan även vara så att de där tre nycklarna du fick vid husköpet inte räcker. Som tur är finns det möjlighet att ringa låsjour, trycka upp extranycklar och faktiskt hitta andra alternativ till klassiska nycklar.

 

När kan du ringa efter låsöppning?

Låsöppning i Stockholm är lätt. I de stora städerna finns det gott om alternativ att ringa efter. Det är bra att veta när du kan ringa efter en låssmed. De flesta är mycket kompetenta och du kan känna dig trygg, men se till att de du ringer är auktoriserade medlemmar i Sveriges Lås- och Säkerhetsleverantörers Riksförbund. Det ger dig garanti att du får ett bra arbete utfört. Vid låsöppning i Stockholm finns det även Stockholms Låssmedsmästares Förening som bonus för tryggheten. När kan du då ringa? Dygnet runt, de allra flesta har jour. De vanligaste orsakerna är tappade nycklar, att någon ansåg att dina nycklar var deras eller att låset helt enkelt gått sönder.

Extranyckel är fint att ha

Det är bra att tänka på att det finns omständigheter när du inte kan trycka upp en extranyckel. Det som kan hindra är om originalnyckeln är skyddad i ett juridiskt kopieringsskyddat låssystem. Exempel på dessa är ASSA eller Kaba. Annars är det lugnt, du kan bland annat få cylindernycklar, kassaskåpsnycklar och tillhållarnycklar. När du trycker upp nycklar är kvaliteten viktig, så se till att anlita någon som är auktoriserad.

Fler nyheter