När man behöver bil med kran i Västerås

14 september 2020 patrick pettersson

En kranbil i Västerås, som de man exempelvis kan hyra hos http://www.vigoandersson.se/, är helt enkelt en bil som har en kran. Det man oftast syftar på när man talar om en kranbil är en lastbil som har en kran monterad mellan flaket och hytten. Den använder man till att lasta eller lossa sig själv med.

Men det finns även kranbilar som är av andra eller mindre format. Till exempel finns det kranbilar som brukar kallas för bodbilar. Det är en lastbil med ett flak utan sidor som används för att frakta byggbodar på.

 

Av olika storlek

Vill man så kan man använda sig av en kran även på en liten skåpbil med flak. Fast man kanske inte fraktar mer än en eller två pallar så kan det ändå vara en bra funktion. Eftersom flaket är så högt över marken så är en kran enda chansen att få av materialet. Om man inte har tillgång till en extern maskin som exempelvis en truck.

Kranbilar finns sedan i hela spektrumet ända upp till bilar med släp. Det är ett betydligt billigare och snabbare alternativ än om man varje gång vid lastning och lossning ska behöva hjälp. Något som oftast inte finns på platsen för lossningen eller lastningen.

 

 

Lyfta till andra

Det händer även att man använder en kranbil till att lasta eller lossa en annan bil. Antingen kanske man är på plats för egna uppdrag. Eller så kan man ringa in den hjälpen istället för en truck eller liknande.

Eftersom kranbilar mestadels är ute på vägarna med sina egna frakter så kan det gå snabbare att få dit dem för ett lyft än att hyra in en truck. Ibland kan man även medvetet använda sig av sina egna kranbilar för att hjälpa en annan lastbil utan kran. Men det sker mycket sällan.

Fler nyheter