Lunch som mötesform

14 november 2019 patrick pettersson
Lunch som mötesform

En lunch är givetvis en viktig måltid. Man är hungrig framåt klockan tolv på dagen och man behöver fylla på energiförrådet. Men samtidigt är lunchen ett sätt att träffas på, och över en middag kan man diskutera både det ena och det andra. Det är perfekt att det finns dagens rätt numera. Därför är det både enkelt och billigt att bjuda en kund, leverantör eller sin revisor på lunch. Representationsavdraget har haft en tendens att minska, och de överdådiga festernas tid är förbi på de flesta håll. En lunch tillsammans är något mindre pretentiöst, och det är vad man har tid med i ett hektiskt schema.

 

Lite diskret information

Arbetskamrater träffas på lunchen på en restaurang och tar ett snack om privata saker. Likaså kan en arbetsgivare träffa exempelvis en ny leverantör eller en platssökande över en lunch. Kanske är det ett samarbete på gång, och man vill diskutera detaljer och villkor utan att väcka uppmärksamhet på kontoret. Det kan också vara ett förtroligt möte med revisorn angående löneutveckling eller vinstmedelsfördelning. Det är inte avsett för andras öron, och det är för det mesta ganska anonymt vid ett avsides bord på en lunchrestaurang. Man kan sitta i en hörna och äta lunch samtidigt som man pratar om väsentligheter. Ett länktips: https://www.steakhousehuddinge.se/

Taggad inför eftermiddagen

Genom att ha lunchmöten sparar man tid så att man får kvällen fri för andra aktiviteter. Dessutom är man taggad inför allt jobb på eftermiddagen. Speciellt revisorer har en förmåga att dröja sig kvar länge på sena eftermiddagar, och man jobbar tills man är färdig. Samma sak gäller också för vissa konsulter eller reparatörer. Det är dyrt att avsätta flera dagar för ett jobb, resekostnader och hotell sparas in om man gör allt färdigt samma dag. Då är en vällagad lunch eller dagens rätt en bra början på samarbetet.

Fler nyheter