Ljuset i mörkret

06 augusti 2019 Mikael Barani
Ljuset i mörkret

Det finns mycket här i livet som vi inte inser betydelsen av förrän den givna saken är borta. För det är på något sätt alltid så att bristen på en sak också skapar dess högsta värde.

Ta relationer till exempel.
När en kärleksrelation tar slut finns det ofta en naturlig känsla av sorg över att inte längre vara tillsammans med en person. Men det kan också finnas en lite lurigare känsla av att längta efter någon bara för att personen i fråga inte finns är längre. Även om man vet att det är rätt att förhållandet tog slut.

Samma sak, men lite mindre dramatisk, gäller ljus. Alla som har befunnit sig i vildmarken vet hur viktigt det är att kunna se omkring sig när man tältar. Annars blir det snabbt kaotiskt när man ska hitta fram till saker.
Eller som vid elavbrott hemma i bostaden.
När den där snygga lampan från &Tradition plötsligt inte längre lyser, trots att proppskåpet är helt, det är då man med en viss intensitet försöker komma ihåg var man lade mobiltelefonen eller ficklampan.

Som sagt: När något som man en gång tog för givet är borta, det är då det är värt som mest.

Som tur är så finns det alltid en möjlighet i varje försvinnande. En gåva i varje förlust.

När det kommer till relationer så väntar nya runt hörnet. Även när det kommer till att gamla relationer tar ny form.

Faktiskt skulle man kunna argumentera för att elavbrott också är ett sätt att fördjupa sina relationer. Kanske är man en familj som sitter i mörkret. När de vanliga distraktionerna är borta, oftast i form av skärmar, så kan plötsligt samtalen hitta nya vägar som skapar nya band mellan familjemedlemmar.

När &Tradition-lampan från Andlight.se sedan slås på igen, ja då är det kanske en lite förändrad/förbättrad samling av människor som njuter av skenet.

Fler nyheter