Låt din dröm leva

17 april 2020 william eriksson
Låt din dröm leva

Att få driva en egen verksamhet oavsett inom vad, att få bestämma själv, omsätta drömmar, mål, visioner till verklighet kan ge den där kicken som är svår att beskriva med annat än stolthet, glädje och eufori. Det är du som bestämmer allt, men det är också du som har hela ansvaret. Då kan det vara skönt att få möjlighet att lägga över ansvaret för vissa saker som exempelvis ekonomi och redovisning till experter så att du kan få tid att fokusera på det du brinner för; företagets verksamhet.

 

Bokföringen – inget större problem

Att hålla koll på lagar och regler som rör företagets ekonomi är inte lätt samtidigt som man vill få tid för själva verksamheten som man brinner för. En del företagare kanske tänker att det där med bokföring är inget större problem. Utöver bokföringen behöver du ha vetskap om hur olika lagverk påverkar varandra. Utöver själva bokföringen behöver du också ha vetskap om inkomstskattelagen, aktiebolagslagen och årsredovisningslagen. Därtill måste företaget sköta sin deklaration, och också göra ekonomiska analyser. Att inte sköta företaget enligt dessa regelverk är ett lagbrott. Därför är det en billig försäkring och investering att anlita en auktoriserad revisor för att sköta de ekonomiska åtaganden som åligger företagaren.

 

 

Är det för billigt för att vara sant

Man får vad man betalar för gäller troligen också valet av revisionshjälp – är redovisningskonsulten allt för billig är oftast kvaliteten på servicen lägre. Välj gärna en auktoriserad redovisningsfirma. En auktoriserad revisor har utöver erfordrad utbildning också lång erfarenhet av utövandet av yrket. Välj en revisor som motsvarar dina behov. Driver du ett mindre företag och söker hjälp med redovisning i Tyresö finns exempelvis Tyresö redovisning som har specialiserat sig på småföretag. Välj gärna en redovisningsbyrå som har många kompetenser i sitt företag. Så får du tid och förutsättningar att förverkliga drömmen om ditt företag.

Fler nyheter