Köra på markskydd
Körplåt

Köra på markskydd

En anläggningsmaskin med larvfötter som kör över en gräsmatta förvandlar genast det gröna till en ränna med jord och lera. Eftersom anläggningsmaskiner ofta har ett arbete där de rör sig och står på samma område under en längre tid så blir det snabbt ohållbart på de flesta underlag. Därför använder man ofta körplåtar för att skydda marken. Det förhindrar även att de tunga maskinerna ska sjunka ner i underlaget och fastna. Arbetet flyter då på lättare och efterarbetet med att återställa kringliggande mark går snabbare.

 

Tillfälligt att hyra

Behöver man ett markskydd men inte vill köpa så finns det möjlighet att hyra för kortare eller längre perioder och i det antal och den storlek som man önskar. Körplåtar finns i tre olika storlekar. Men det går även att kapa dem eller sätta ihop dem för att få de storlekar som man behöver. Med tanke på sin tyngd så ligger en körplåt oftast kvar på den platsen där man lägger den. Det, i kombination med körplåtens relativa tunna tjocklek på endast 30 mm, gör att de även är lätta att köra över med personbilar.

 

 

Gropar i vägen

Om man passerat ett vägarbete så har man säkert sett en körplåt. De används ofta för att tillfälligt skydda gropar i vägen för både persontrafik och bilar. Med en anläggningsmaskin flyttar man lätt plåten när man behöver och dessemellan är skyddet fullvärdigt då den i stort sett är omöjligt att flytta med endast handkraft. Företag som arbetar med vägarbeten brukar köpa in egna körplåtar eftersom de används så pass ofta och det då blir billigare i längden. En annan fördel med att äga sina egna körplåtar är att man aldrig behöver vara orolig för att alla ska vara uthyrda när man behöver dem. Lagringen av körplåtar tar inte heller speciellt stor plats eftersom man kan stapla dem ovanpå varandra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *