Konsten att byta däck

01 mars 2020 Lily Hansen
Konsten att byta däck

Det kan se lätt ut att byta ett däck, när man ser någon annan göra det. Men sanningen är, att själv utföra bytet kan lätt bli jobbigt. Att slita med ett tungt och smutsigt däck kräver både kunskap, tid och rätt verktyg och är därför ett arbete man helst vill slippa. När man byter ett däck måste alla muttrar tas av, och när de sedan skruvas på ska det göras ordentligt. Det vore bättre att överlämna arbetet åt kunniga proffs. De har all utrustning och verktyg som gör det lätt för dem att utföra reparationer och byten. Under tiden kan du använda din tid till annat.

 

Säkrare att överlämna arbetet

Det finns fler anledningar till att du kan behöva vända dig till en däckverkstad. Till exempel när du fått punktering, eller om ditt däck behöver reparation. För att följa lagarna i Sverige måste du även byta mellan sommar- och vinterdäck varje år. En däckverkstad har alla nödvändiga ställningar och kranar för att snabbt lyfta bilen och komma åt däcken bättre. Dessutom använder de tryckluftsverktyg för att ta bort muttrar och skruva tillbaka dem precis så hårt som det är nödvändigt. En däckverkstad kommer alltid att göra bytet snabbare och bättre. Dessutom slipper du bli smutsig och svettig och behöver bara hämta bilen när den är färdig.

 

 

Vikten av en bra däckverkstad

En bra däckverkstad ser till att erbjuda dig däck från ett stort urval, ser till att dina däck är i god kondition och har tillräckligt med luft innan du åker iväg med bilen. Vissa däckverkstäder erbjuder även däckhotell, att förvara däcken när du byter däck för årstiden, tills nästa gång. Då slipper du kånka hem med dina utbytta däck igen. Ett tips på en bra verkstad som förvarar, reparerar och byter däck är Emils däckverkstad. De är hejare på Däckbyte i Ramnäs.

Fler nyheter