Klockan ringer in till skolan

02 juni 2019 jonas olsson
Klockan ringer in till skolan

Det viktigaste du kan ge ditt barn är en bra start i livet. Trots att du gör ditt allra bästa så kommer till slut den dagen då du måste lämna över ansvaret till någon annan. Det är när din minsting ska säga hej till sina första skolkamrater. Det kan vara ett äventyr fyllt med nya upplevelser som hjälper till att forma och förbereda ditt barn inför framtiden. Det betyder att miljön som helst ska vara en stimulerande plats och framförallt bör vara trygg. Hur finner man då en miljö som känns trygg, från förskola till högstadiet? Ett säkert tips är att satsa på en plats där ditt barn känner igen sig, nästan som ett andra hem.

 

 

Vilken skola ska man välja?

Med en skola som erbjuder både förskole- och grundskolenivå kan ditt barn knyta bestående kontakter för kära återseenden, bekanta sig med lokalerna och lekplatserna, samt lära känna sina lärare på riktigt. En Skola i Norrköping som erbjuder detta är Johannesskolan. Det är en utmärkt rustad skola, både lokalmässigt och inom kurser och pedagogik. Skolan erbjuder tre huvudspår; internationell inriktning, musik och media-inriktning, men även en fotbollsinriktning för de aktiva barnen. Oavsett vilket spår som lockar behöver man inte oroa sig för att energin ska svika, maten som serveras tillagas nämligen på plats.

 

Lärande skall alltid prioriteras framför vinst

Man vill välja en skola som alltid sätter elevens välmående först. Det ska finnas rum att växa inom dess trädgårdar och lokaler. Mycket tyngd bör läggas på en lugn och välkomnande stämning där varje elevs röst blir hörd. Så tycker man självklart att det huvudsakliga drivet skall vara i varje skola, men så är tyvärr inte alltid fallet. Barn kan ibland hamna i skymundan för att de inte kan föra talan för sig själva, medan andra kanske inte trivs med vad som erbjuds i läroväg. Välj därför en skola där din ögonsten kan vara i trygga händer.

Fler nyheter