Kattpensionat i Stockholm – den pålitliga kattvakten

07 september 2020 Lily Hansen

Mer eller mindre varje år åker vi på semester. Att ta en vecka till värmen då och då är någonting många tycks unna sig. Även för de människor som har tagit beslutet att göra sig själva till djurägare, till exempel för en katt, tycks inte vilja ge upp den delen av livet att kunna åka på semester. Problemet för många kattägare är att det kanske inte är lämpligt, eller för den delen önskvärt, att ta med katten precis överallt. 

Frågan som blir aktuell är ju förstås vem som ska ta hand om katten medan man är borta. En katt kan klara sig i många timmar utan mänskligt sällskap. De är ju ganska egna på det sättet. Men samtidigt måste någon ge dem mat, fylla vattenskålen och tömma kattlådan. Katter är smarta, men så smarta är de inte. Svaret kan vara att lämna in sin katt på ett Kattpensionat i Stockholm

 

 

Livspusslet som djurägare 

För faktum är att det är ett svårt livspussel att få ihop när man har tagit på sig ansvaret att vara kattägare. Katten står i centrum för många beslut man tar om bostad, ekonomi och planering. Samtidigt kanske man inte kan begära att ge upp hela livet för kattens skull, och det är många som är i samma situation. När man behöver lämna bort katten ska det vara till någon som verkligen kan katter. Som är en djurvän och låter kattens behov stå i centrum.  

Därför finns det kattpensionat. Det är som ett hotell för katter där de tas om hand, får mat och sällskap när du behöver vara borta. Ibland kan man av olika skäl inte ta katten med sig när man ska resa bort. Dels av praktiska skäl, men också för kattens bästa. Då är kattpensionat räddaren i nöden för väldigt många kattägare som annars hade stått handfallna inför situationen.  

Fler nyheter