Jaktkikare för en förhöjd upplevelse

29 april 2019 Marie Långström
Jaktkikare för en förhöjd upplevelse

Allt fler ägnar sig åt jakt, och visst är det en speciell känsla att komma så nära naturen och tystnaden, uppleva den unika gemenskapen i jaktlaget och dessutom få ta del av lyxen i att kunna laga mat på egenskjutet vilt. För att få ut mesta möjliga av upplevelsen och få de resultat du vill ha kan det vara klokt att investera i en riktigt bra jaktkikare. Urvalet på marknaden är brett, och hos Kikkertland får du vägledning till den jaktkikare som passar just dina behov, din plånbok och dina personliga förutsättningar bäst. Det du bör tänka på är att använda en kikare som är anpassad för att användas ute i naturen och som fungerar bra i gryning och skymning.

Den prisvärda Asphen Titan är en pålitlig all round-kikare med multi-coated prismor som ger riktigt bra bild och ljusinsläpp. Tack vare att den är kvävefylld är den vattentät och immfri och kan därför användas oavsett väderlek. Asphen Extreme har en ergonomisk design som ger bra grepp, även när du bär handskar. Tack vare dess twist-up ögonmusslor kan den användas av glasögonbärare. 

Nikon erbjuder flera utmärkta modeller av jaktkikare, som den högpresterande Monarch 7 med ED-glas, för dig som sätter kvalitet i första rummet. Den yttre beläggningen är reptålig och kikaren levereras, precis som många andra modeller från Kikkertland, med väska och rem.

Den robusta men stilrena Kowa SV har optiska komponenter producerade av japanskt ECO-glas med antireflexbehandlade ytor. Du får korrekt färgåtergivning, bra ljus och hög kontrast, och inget smuts, fett eller vatten fastnar på linsen. För dig som är ute efter en elegant kikare med överlägsen optik finns exempelvis Vortex Viper HD med faskorrigerade Bak-4 prismor och dielektrisk coating på prismorna.

Optimera din jaktuplevelse med en riktigt bra jaktkikare – besök Kikkertland och upptäck ett fantastiskt utbud.

Fler nyheter