Hudvård som gör skillnad

22 februari 2021 Cecilia Olsson

Det mest grundläggande inom hudvård är rengöring och återfuktning, ofta kan det även finnas specifika områden som man vill ge extra behandling. Till exempel kan det vara så att man vill behandla ålderstecken, torra områden eller akne. Många varumärken erbjuder hela serier och det är i regel bäst att välja produkter från en och samma serie eftersom de är gjorda för att tillsammans ge bästa möjliga effekt. Det är också säkrast eftersom olika produkter med aktiva ingredienser kan bli för mycket för huden.

Syror som kan rätta till problem

Aktiva ingredienser är enkelt förklarat de ingredienser i en produkt som ger effekter på olika problemområden. De vanligaste aktiva ingredienserna inom hudvård är de exfolierande syrorna AHA, BHA och PHA som bland annat tar bort döda hudceller och förebygger torr hud. Retinol som kan ha positiv effekt på rynkor och niacinamide som fungerar barriärstärkande samt kan hjälpa till att minimera stora porer. C-vitamin kan fungera pigmentblekande och peptider stimulerar kollagen produktionen.

Var rädd om hyn

Är man inte van vid att använda hudvårdsprodukter med syror så ska man ta det lugnt i början och inte använda de allra starkaste produkterna. Även fast syrorna fungerar välgörande så kan det också bli väldigt påfrestande för huden och den kan ta skada om man inte är försiktig. Man bör inte heller använda produkterna varje dag innan man vant huden, utan som mest ett par dagar i veckan. Det är även viktigt att komplettera med solskydd under dagarna för att skydda mot UV-ljus.

Prisvärd hudvård

Det är som sagt bra att använda produkter från samma serie och vill man prova de som innehåller aktiva ingredienser så kan det vara en idé att först testa ett kit som innehåller lite mindre produktförpackningar för att se hur huden reagerar. På sephora.se finns flera olika set som kan lyfta din hudvård till en helt ny nivå. 

Läs fler artiklar på våra andra sajter:

https://bil-bloggar.se/

https://bil-blogg.se/

https://bilnews.se/

https://bilarochcamping.se/

https://bilnewz.se/

https://bilpower.se/

https://bilutflykter.se/

https://dinnyabil.se/

https://dintrafik.se/

https://motorochteknik.se/

https://nyttombilar.se/

https://vimedbil.se/

Fler nyheter