Hjälten Låssmed: när du och din nyckel går skilda vägar
lås

Hjälten Låssmed: när du och din nyckel går skilda vägar

Hoppsan!

 

Dörren är låst. Du står utanför. Nyckeln blev kvar där inne. Vad gör du nu?

Du behöver hjälp av en låstekniker, eller låssmed. Det krävs en hel del klurande och tankearbete samt skicklighet inom branschen för att ta sig igenom alla olika sorts lås och säkerhetssystem som finns i dagsläget. Du ringer till en kompetent och seriös låssmed i Stockholm, hen tillämpar sina kunskaper, och inom kort är du och din nyckel förenade igen.

 

När din nyckel behöver en ny kompis

 

Kanske det vore en bra idé att ha en extranyckel någonstans, bara ifall det händer igen? Låssmeden kan ta fram en åt dig. Yrket innebär nämligen sådana roligheter som att kopiera nycklar, tillverka låscylindrar och montera diverse säkerhetssystem som kameraövervakning, kassaskåpslås, larm, passagesystem och dörrstängare. Blir bilnyckeln inlåst i bilen kan låssmeden rädda din dag. I utbildningen ingår så klart även vissa etiska regler: den som ska hjälpa dig säkra “hemmets trygga borg” får ju inte uppföra sig hur som helst. 

 

 

Det har dock hänt att kriminella personer utgett sig för att vara låstekniker och lurat utsatta på deras pengar. Hur kan du vara säker på att du får tag på en pålitlig låssmed?

 

En låssmed att lita påDen högsta kvalitetsutmärkelsen som en hantverkare i Sverige kan få är mästarbrevet. För att uppnå denna nivå krävs det att låssmeden har godkänd grundläggande utbildning i yrket, samt varit verksam inom det i minst 6 år. Hittar du en låstekniker som kan visa upp sitt mästarbrev kan du känna dig ganska lugn i stormen. Du kan även kolla igenom deras hemsida, som till exempel Låsman, eller be släktingar och vänner om rekommendationer. På detta sätt får du tag på en tekniker som redan förut uppvisat sin duglighet, och kan helt lugnt lämna över ditt hems säkerhet i hens händer.