Hjälp med både låsöppning och säkra lås

21 oktober 2020 patrick pettersson
Hjälp med både låsöppning och säkra lås

Låsen är tillsamman med fönster och dörrar bostadens säkerhetssystem. De gånger man oftast kommer i kontakt med en låssmed är om man har låst sig ute och behöver hjälp med låsöppning. Men man borde också mer frekvent anlita en låssmed för att se över bostadens olika lås, framförallt om man precis har flyttat till en ny bostad. 

Det finns inget lås som helt kan hålla inbrottstjuvar ute, men ett bra lås kan göra att tjuven tycker det blir för krångligt och avstår. Bor man på bottenplan är det bra om man även sätter lås på fönster och altandörrar. Då lockas inte tjuven lika lätt av att krossa en ruta eftersom det då inte bara är att sticka in handen och öppna genom att vrida om handtaget. Men det är självfallet viktigt att även ha ett bra och godkänt lås på ytterdörren. Ett bra lås kräver en nyckel på insidan för att kunna öppnas.

 

 

Därför ska man ha ett lås som även på insidan måste öppnas med nyckel

En inbrottstjuv går helst in genom ett fönster men ut genom ytterdörren, eftersom det blir så mycket enklare att bära med sig saker då. När du har ett lås som även på insidan måste öppnas med nyckel avstår många tjuvar från att bryta sig in. Idag är det också många som väljer att installera kodlås. Ett kodlås kan vara extra bra för en familj där det kanske är någon som alltid slarvar bort eller glömmer sina nycklar.

Vill man se över hemmets olika lås ska man kontakta en auktoriserad låssmed och med goda referenser. Det kan vara en god idé att först begära in offerter från några olika företag för att jämföra priser. Att även gå på rekommendationer från familj och vänner är även det en bra idé i jakten på den bästa låssmeden.

Fler nyheter