Historien om DHL
dhl express

Historien om DHL

Fraktbolaget DHL är ett av världens största fraktbolag med cirka 500.000 anställda i 220 länder. Enbart i Sverige finns drygt 5.000 anställda med kontor i alla större svenska städer. DHL kommer av bokstäverna i efternamnet på de tre grundarna Dalsey, Hillblom och Lynn som startade företaget 1969 i San Francisco. DHL ägs idag av ett bolag som heter Deutsche Post World Net.

 

 

Olika ben i bolaget

 

DHL express är ett av de olika grenarna i DHL Några av de andra är DHL Freight, DHL Supply Chain, DHL Global Forwarding och DHL Parcel. De olika grenarna arbetar med tjänster inom olika områden eller arbetar på lite olika sätt. DHL express är det man anlitar när man har något som man vill frakta väldigt snabbt. Men det man fraktar behöver inte vara något litet utan det kan vara något i kategorierna paket, pall, container eller dokument. För enkelheten så kan man gå in på hemsidan https://paket.se/dhl-express  och själv välja vad som ska fraktas, när, hur och vad det kommer kosta. Sedan är det bara att boka transport och även upphämtning, om man vill. Behöver man hjälp så finns en chatt där man kan få grundläggande svar för sin bokning.

 

Känslan av företaget

 

DHL har en logga där ränder går horisontellt likt fartränder.  Och det är precis vad DHL och i synnerhet DHL express vill att kunderna ska känna. Ett företag som är i farten och håller hög hastighet så att man kan leverera och få sina paket snabbast möjligt. DHL express har samma logga men med även ordet express med ränder, för att man ska förstå att det går extra snabbt med dem. DHL express och de övriga delarna av företaget, har nått sin framgång genom att vara noggranna, snabba och genom att veta vad kunden behöver och önskar. Det är också därför företaget har flera grenar.