Gasol – en utsläppsreducerad energikälla

26 juli 2019 jonas olsson
Gasol - en utsläppsreducerad energikälla

De som har hört om gasol förut eller redan använder sig av gasolflaskor, kanske förknippar gasol med grillning och husvagnskök. Gasol är en mycket ren energikälla till skillnad från el och olja, då dess CO2-avgaser är märkbart lägre. Vad är gasol eller LPG, som det kallas i andra länder, och vilka fördelar kan gasolanvändning ha för dig och din familj eller ditt företag? Gasol är flytande trycksatt gas. På engelska är förkortningen därför LPG (Liquified Petroleum Gas). Denna energikälla har både praktiska och ekonomiska fördelar för dig. Samtidigt gör du genom att använda gasol en tjänst åt miljön.

 

 

En flaska – många användningar

Gasolflaskor har många användningssätt, och då inte bara för camping och grillning. Gasol används mycket i jordbruk, som för att skapa ett bättre inomhusklimat för kycklingar. Och inom byggbranschen som drivmedel för maskiner. Det är allmänt känt att restauranger använder gasolspisar. Samhällen och kommuner kan också utnyttja gasolenergi för att driva eller värma offentliga institutioner. Du kan köpa din egen gasolflaska för privat bruk eller för ditt företag. Till exempel kan du köpa en mindre flaska för fritidsbruk för grillning eller glasblåsning. Eller en större gasolflaska för att för att värma terrassen under vintertid. Flaskorna kommer i olika storlekar beroende på vad du behöver dem till.

 

Miljövänlig och plånboksvänlig

Tänker du byta till gasol eller köpa en gasolflaska för vissa tillfällen, gör du naturen en tjänst. Gasol är en förnybar energi, en naturlig biprodukt som inte kommer att vara dåligt för miljön  så som bensin, olja och el. Försöker du dra ner på utgifterna för energi, är gasol också en praktisk lösning. Gasolflaskor varar länge och att använda dessa kostar dig mycket mindre i jämförelse med annan energi. Sammanfattat är alltså gasol en mycket praktisk lösning för vardagsanvändning, fritid och även till industriellt arbete. Vänta inte längre med att byta till gasol!

Fler nyheter