Frigolitskyltar för inomhusbruk

14 september 2020 patrick pettersson

Då man ska visa upp sitt firmanamn så finns det olika typer av skyltar som man kan använda sig av. Ett material som är mycket lätt att arbeta i är frigolit. Det är enkelt att skära till precis de former som man önskar och få ett tredimensionellt uttryck.

När formerna är färdiga kan man sedan få skylten målad i precis den färg, eller de färger, som man vill. I kombination med en skiva som bakgrund. Den kan vara i den färg och material som önskas. Frigolit är också ett material där man kan få fram en mjukhet i uttrycket som inte riktigt känns på samma sätt med skyltar i hårdare material. 

 

Ute eller inne

Det är skillnad på att göra reklam inomhus och utomhus eftersom vädrets makter sätter vissa gränser. Det finns fördelar med att skapa synlig reklam med sin logga inuti sin butik eller på sitt kontor. En fördel är att man kan använda sig av material som är billigare och lättare att arbeta i.

Inomhus frigolitskyltar har därför blivit en stor marknad. Numera finns det mycket avancerade verktyg för tillverkningen av dessa skyltar. Tillskärningen sker med datorstyrda verktyg som möjliggör att alla skyltar blir likadana och dessutom helt följer önskad form.

 

 

Synas för kunder

Användningen av frigolitskyltar med företagets logga fyller flera olika funktioner. Det är ett sätt att tala om var man finns. Som utanför butiker, kontor, fabriker med mera. Men det är även ett sätt att tala om att man finns. Vid användning på mässor och andra reklamplatser exempelvis.

Därför trycker man väldigt hårt på att alla skyltar ska ha samma utseende. Det gäller såväl teckensnitt som färger. Något som ska vara helt på pricken och inte får skilja sig det minsta från originalet. Som skylttillverkare får man därför uppgifter från beställaren som beskriver alla dessa variabler. Även de exakta färgkoderna som används.

Fler nyheter