Förnya ditt hem med ledljus

24 november 2020 Lily Hansen

Sitter det gamla glödlampor där hemma hos dig så är det dags att byta ut dem till ett bättre alternativ, och det är ledljus. Gamla glödlampor i all ära, de har sin charm, men det är dags att ta klivet in i framtiden om du inte redan gjort det. För satsar du på LED-ljus så kommer du märka alla fördelar och du kommer inte vilja gå tillbaka till glödlamporna. Så varför inte nu ta tillfället i akt och byta ut lamporna där hemma. Du kommer att spara både energi och pengar på att ställa om till LED-belysning.

 

Fördelar med LED-belysning

Att ställa om till LED-belysning har flera fördelar och framförallt så är det ett bättre alternativ för klimatets skull. Varför, kanske du undrar nu? Jo, det är så att en LED-lampa drar mycket mindre energi än en gammal hederlig glödlampa. Och använder du mindre energi så kommer du att spara på jordens resurser som vi alla borde tänka på i dessa tider. 

En LED-lampa håller ungefär 10 år längre än en vanlig glödlampa och den drar 80 procent mindre i energi. Så du förstår att du kommer också att tjäna pengar på att ställa om till LED-ljus.

 

 

Energiförbrukning

Energi är något som alla behöver för att klara vardagen och belysningen där hemma tar energi varje dag. Så för att sänka din energiförbrukning så är det bra att byta till LED-ljus. Om du vill veta hur mycket energi du gör av med på olika saker så kan du använda dig av en elmätare. 

Med hjälp av en bärbar elmätare så kan du konstatera hur din el används i ditt hem. Behöver du hjälp med mätning så finns det företag där ute som gärna hjälper dig. Att ställa om till LED-belysning är ett första steg i rätt riktning, både för miljön och för plånboken.

Fler nyheter