Fördelar med att anlita proffs

21 juli 2020 william eriksson

När det är dags för ett större renoveringsprojekt av ditt hus så är det alltid klokt att anlita proffs. Är du själv proffs så gör du det såklart på egen hand, om tiden finns. Annars lejer du för att få det gjort så snabbt och effektivt som möjligt. Är det taket som behöver läggas om eller fasaden som behöver renoveras? Oavsett vilket jobb det gäller så ska du ta in ett antal offerter och jämföra. Passa även på att lyssna in snickare och takläggare för att få en uppfattning om deras erfarenhetsnivå och kunskaper. Finns det en hemsida med referensprojekt så är det en bra grej att dyka in där i inledningsvis.

 

Om taket behöver bytas

Att byta taket på ett hus kan vara ett relativt enkelt projekt eller bli väldigt omfattande. Allt beror på takets skick och hur takbjälkarna under mår. Har du själv koll eller är steg ett att låta en takläggare i Stockholm utföra en besiktning? Om det gått så långt att taket läcker kan vattenskador ha uppstått. Det kan bli aktuellt att byta mer än bara yttertaket om underliggande delar har ruttnat. Sök upp en skicklig firma såsom https://www.stb.se/ och låt dem besiktiga taket samt lämna en offert.

 

 

Olika val att göra

När du valt en firma som ska utföra takbytet så behöver du även fundera kring materialval. Ska du ha betong, tegel eller plåt? Vad har ni för tak på huset idag och hur passar det in med omgivande byggnader? En skicklig takläggare kan beskriva skillnader mellan olika material och ge er sina rekommendationer utifrån just era förutsättningar. Ett plåttak innebär kanske mindre underhåll men har inte samma ljuddämpande effekt som tegelpannor eller betong. Samtidigt önskas kanske en viss färg eller en viss stil, varför både pris, funktion och estetik bör vägas in i beslutet.

Fler nyheter