Flugfiske är som roligast när fisken vakar

28 mars 2020 Eva Olsson
Flugfiske är som roligast när fisken vakar

Flugfiske är en härlig fiskeform, där man förutom att försöka fånga en fisk, även måste koncentrera sig på hur man svingar spöt för att linan ska hamna där man vill. När man fiskar i strömmande vatten är det mycket spännande att se fisken vaka. Då ser man ringar på vattenytan som ger en indikation var den uppehåller sig. Man svingar då sitt spö så flugan hamnar en bit uppströms/utåt från vaket och låter den sedan driva med strömmen till den är i fiskens position.

Varje gång man svingar sitt spö är det lika spännande, för man vet inte om den fluga man knutit på sin tafs, är den rätta för tillfället. För fisken väljer oftast de flugor som liknar de naturliga insekterna när den går upp till vattenytan för att äta. Det kan därför vara svårare att få fisken intresserad av den fluga man har på tafsen. Därför kan det vara värt att byta fluga några gånger och att ha flugasken välfylld.

Flugrullen är en viktig detalj vid flugfisket. Man behöver en rulle som man får en så mjuk fight med fisken som möjligt, för att inte tafsen ska gå av. Då bör du satsa på en rulle i så kallad large-arbor. Med den får man också en snabbare invevning av fluglinan.

På Flugfiskeshopen har de flera, olika flugrullar att välja bland till bra priser. Orvis som är ett välkänt märke, har bland annat en Super Large Arbor, som ger upp till 12% snabbare invevning. De har också en lättviktsrulle som passar bra i lättare sötvattensspön. Den är 30% lättare än den vanliga Mirage.

Flugfiskeshopen erbjuder betalning via VISA, mastercard, banköverföring eller faktura, men man kan även delbetala om man så önskar. Förutom att de har bra priser, tar frakten 2-5 dagar om de har de beställda produkterna i lager.

https://www.flugfiskeshopen.se/sv/flugrullar/

Fler nyheter