Få hjälp av en fysioterapeut i köping

20 oktober 2020 patrick pettersson

Ont i kroppen? Det är inte ovanligt att man går med ett besvär länge. Använder kanske lite liniment eller en värmekudde för att lindra värken. I vissa fall kan det vara precis vad man behöver. Men om värken inte går över inom kort så är det viktigt att ta hjälp av ett proffs.

Ibland kan det vara så att om man utsätter kroppen för samma saker som skapat besväret blir problemet bara värre. Desto större problemet blir desto längre tid kan det ta att komma tillrätta med det onda igen. Vilket innebär att tiden man “sparar” genom att göra saker trots smärta, kommer man att få ta igen i vila i ett senare skede. 

 

Man behöver inte alltid en doktor

Att ringa vårdcentralen är något som de flesta gör när man bestämt att man behöver hjälp. Inget fel i det. Men ofta hänvisar de till sjukgymnast eller annan terapeut. Eller så får man antiinflammatoriska tabletter. 

Så istället för att få vänta på tid hos doktorn kan man själv kontakta en fysioterapeut för att se om det kan hjälpa. Om det inte fungerar då är det dags att boka tid hos doktorn.

 

 

Fysioterapeuten har många tekniker

En fysioterapeut är proffs på kroppen och vet precis hur våra muskler, nerver och skelett fungerar. Efter några tester kan fysioterapeuten se vilken typ av hjälp man behöver. Initialt kan man få hjälp via akupunktur, stötvågsterapi och ortopedisk manuell terapi mm. 

Har man haft en skada och exempelvis blivit opererad kan fysioterapeuten hjälpa genom att ge sjukgymnastik. Man går tillsammans genom olika övningar som man sedan får i uppgift att göra hemma. Ibland kan man även använda klinikens gym.Så har du ont i muskler eller leder? Kontakta en fysioterapeut i köping eller på den orten du bor. Det kan göra stor skillnad för framtiden.

Fler nyheter