En annorlunda julafton

20 december 2019 Mikael Barani
En annorlunda julafton

Vem säger att man måste fira jul precis som man alltid har gjort? Visst är det trevligt, och viktigt med traditioner men samtidigt så är det alltid bra att våga prova på något nytt. Nya upplevelser för alltid med sia nya tankebanor och nya sätt att se på världen på. Få saker är lika inspirerande som att bryta mot det kanske inrutade liv som man lever genom att gå emot ens egna konventioner.

Julafton är en av våra största högtider i Sverige. En helg fylld med samkväm, mat och julsånger så långt örat kan höra. De flesta spenderar sin tid tillsammans med släkt och vänner och har alltid gjort så. 
Men tänk om man skulle bryta sin gamla vana och prova på något helt nytt.

Många väljer att åka utomlands för att fira julen på varmare breddgrader. Ett riktigt roligt alternativ till det vanliga firandet.

Men fundera på om man istället skulle ta tillvara på det väder som vi har häruppe i Norden.

Många av er kommer säkert att rygga tillbaka nu, men vad tror ni om att tälta långt uppe i norr? Att åka till en riktigt snöfylld och vintrig plats där solen kanske aldrig höjer sig över horisonten.
Tänk att fira jul i tomtens rike, kanske till och med i ett tält alltså. 
Visst kan man hyra in sig i en stuga, men den som är hardcore kör alltså på tält.

Vilken lyx att kunna ge sig av på en fjälltur för att förbränna julmaten. 

Naturligtvis så måste man vara väl förberedd på det oväntade. Se till att klä dig rätt och ha en rutin för om något allvarligt händer. 

Vissa saker kan vara tråkiga, och för den delen allvarliga, utan att vara livshotande. Som att råka bita av, eller slå ut, en flisa av en tand. I dessa lägen är det skönt att ha tandläkaren Elisabeth Ådén Jangenstål tillgänglig när du kommer hem för att få akuttandvård Odenplan.

God jul och gott äventyr!

Fler nyheter