Ditt husdjurs bästa veterinär

22 oktober 2020 william eriksson

Att ha ett husdjur är för många en ren och skär glädje. Åsikterna om vilket husdjur som är bäst må variera och många gillar alla djur. Gemensamt för dem alla är att de bidrar med ett mervärde i vardagen. För den stolte ägaren är alltid den egna hunden, katten eller kaninen den finaste och bästa.

Inte alla husdjur råkar ut för olyckshändelser, gudskelov. Däremot behöver de alla lite vardagsomsorg. Allt från vaccinationer till avmaskning och lite nödvändiga åtgärder för att livet ska te sig behagligt för både djur och ägare. 

 

Vad för hjälp kan man få av en veterinär?

En veterinär i hässelby är till god nytta i många situationer under ditt husdjurs liv. Alla djurarter har sina bekymmer och åkommor. Alla behöver de en skötsel som är anpassad till just deras art. Problem kan komma akut och sjukdomar kan vara kroniska, precis som för oss människor.

 

 

Många djur, som hundar och katter, behöver vaccineras. För att förhindra farliga sjukdomar men även för att kunna följa med på utlandssemestern. Faktiskt så kräver också de flesta ställen som tar hand om våra djur om vi reser bort att djuren är vaccinerade och kan visa intyg. Ja, matte eller husse får ta hand om detaljen att visa intyget, då. Och självklart blir det inga tävlingar eller utställningar utan vaccinerade djur.

 

Olycksfall och andra akuta ärenden

Ibland händer högst oönskade saker och då kan det vara bråttom. En veterinär hjälper och fixar. Olycksfall kan kräva både röntgen och operation så en bra försäkring rekommenderas.

Många väljer också idag att kastrera sitt husdjur. En mycket bra åtgärd om inte djuret ska användas till avel. Det går snabbt, smärtfritt och enkelt hos din veterinär.

En husdjursägares sista kärleksgärning är också något som en bra veterinär hjälper till med. Kort sagt – en bra veterinär är användbar hela ditt husdjurs liv.

Fler nyheter