Din bärgare i nöden

13 juli 2019 jonas olsson
Din bärgare i nöden

Varje år inträffar det hundratals omfattande trafikolyckor, där ett eller flera fordon kommer till skada. Trots ökad medvetenhet och säkerhet på vägarna kan det oförutsägbara ibland inträffa. Att köra större fordon innebär också större risk. Det finns firmor som specialiserar sig på tungtransporter och som är vana vid att rycka ut omedelbart. Ett av de viktigaste råden är att alltid ha numret till en lokal bärgare till hands. Ett skadat fordon på vägen är en fara för inkommande trafik och behöver flyttas så fort som möjligt. Här är det du som har ansvaret, så gör dig själv en tjänst och leta upp en bärgningsfirma redan idag.

 

 

Vilka bärgningstjänster gäller?

Många firmor kan hjälpa i de flesta sortens trafikolyckor, men det är alltid en bra idé att läsa på om dem innan du lägger numret på minnet. Flytt och bärgning av tyngre fordon hör till de vanligaste utryckningarna. Kranservice hjälper till med de lastbilar som kört i diket eller vält. De utför även transportjobb för fordon eller objekt som behöver en trailer, så som båtar och större maskiner. Ibland är olyckan inte så omfattande och kan fixas till på plats. Därför har bärgningsfirmor en mindre verkstad ombord sina fordon, för att lätt kunna hjälpa dig upp på vägen igen och få rullning på trafiken.

 

Rullande däckservice

Det är såklart fler saker man kan råka ut för när man är på ute på vägen. Många problem som kan uppstå går att relatera till däck. De vanligaste utryckningarna orsakas av att folk använder fel sorts däck, att de är slitna eller att de helt enkelt fått punka. Smarta bärgningsfirmor har tagit fram en tjänst för däckreparationer ute på vägen. Den så kallade “däck-jouren” är en lastbil full med olika sorters reservdäck och verktyg för att kunna utföra byten och reparationer var som helst, när som helst. En sorts rullande däckverkstad som åtgärdar just den här sortens problem!

Fler nyheter