Byt ut ditt guld mot pengar

17 maj 2020 william eriksson

Det finns tillfällen i livet när vi är i behov av lite extra pengar. Ett sätt att få lite extra pengar på kontot är att gräva fram det guld vi har hemma. Kanske ligger det någon gammal klocka, halskedja eller något annat där hemma i byrålådan som inte sett dagens ljus på många år. Dessa saker, som uppenbarligen inte används, kan då nyttjas till att få ut lite kontanter istället. Det finns många guldhandlare runtom i landet, och för att få ut så mycket som möjligt av det guld man har hemma bör man göra lite research så att man inte får mindre ersättning än vad som är rimligt.

Ta en närmare titt på ditt guld

Börja med att väga guldet med en exakt våg, så att du själv har koll på siffran innan du låter en guldhandlare berätta för dig hur mycket det väger. Varje gram räknas när det kommer till guld. Tänk också på att ersättningen du får ut av guldet kan skilja sig mellan olika guldhandlare. Det är därför värt att inte bara besöka en, utan gärna flera stycken för att kunna jämföra vad de är villiga att erbjuda dig, och därefter ta ett väl avvägt beslut utifrån det underlag du har. 

 

Olika typer av guld

Dina smycken eller andra föremål som du planerar att sälja kan antingen betecknas som skrotguld, vilket innebär att själva produkten är sliten och av dålig kvalitet och inte längre tjänar sitt ursprungliga syfte, men däremot har sitt värde i själva guldet som det består av. Det kan också ha ett andrahandsvärde, om det så att säga är ännu inte riktigt kan definieras som skrot. På nätet finns guldhandlare som skrivit ut exakt vad man får för sitt guld i gram, och vill man veta detta kan man exempelvis kolla in https://www.saljaguldstockholm.se/

Fler nyheter