Bonda med mat

11 augusti 2019 william eriksson
Bonda med mat

Vi lever stressiga liv. Man håller ett hektiskt tempo för att klara med arbete, skola, barn och därutöver vill man också hinna med extra aktiviteter. Därför äter vi på språng, värmer mikromat eller dricker en shake, ofta ensamma, för att hålla alla tider. Det är ingen fråga om att detta påverkat relationerna mellan familjemedlemmar. Sedan år tillbaka har familjepsykologer och specialister uppmanat familjer att de bör äta tillsammans åtminstone en gång om dagen. När ett par eller en familj sitter ner vid bordet för att äta tillsammans – utan mobiltelefoner – börjar man automatiskt att prata och bonda. Att ha detta som regel, vare sig man äter tillsammans hemma eller på restaurang, kommer att främja goda familje- eller vänskapsrelationer.

 

Medelhavsdieten – ett bättre sätt att äta

När det kommer till att äta rätt och hälsosamt så är länderna kring Medelhavet experter. De har skapat ett kulinariskt exempel på vad som är gott och samtidigt bra för vår kropp. Det är vanligt att äta mycket frukt och grönsaker, både råa som i sallader och tillagade, som till exempel grillade eller i ugnen. Mycket olivolja och vitlök används i matlagningen i till exempel italiensk mat, och det är mycket bra ingredienser för att motverka inflammation och ge immunförsvaret en boost.

 

 

Välj italiensk ikväll

Vill du ta din partner, bästa kompis eller hela familjen på en måltid utanför hemmet? Välj en restaurang med god mat och mysig atmosfär. Det kommer att garantera en bekväm miljö för att umgås och uppmuntra till meningsfull konversation. Prova exempelvis en utsökt italiensk restaurang i vasastan kallad Döden i grytan. De fyller alla krav nämnda ovan. Du kan boka bord online på deras hemsida. Klicka bara på länken: https://www.dodenigrytan.se. Italiensk mat är ett bra exempel på medelhavsrätter, hälsosamma och mycket goda. Och vem tycker inte om pasta eller pizza? Det kan inte gå fel!

Fler nyheter