Behöver du köpa nya däck i Göteborg?

25 oktober 2020 william eriksson

Det är viktigt att ha bra däck till sin bil, för slitna däck kan sluta med en tråkig utgång. Detsamma gäller om det är för lite luft i däcken eller annat som påverkar dem. Faktum är att däcken är otroligt viktiga för bilen. 

 

Lagar och regler

När det kommer till däck har vi lagar som bör följas i Sverige. T ex så finns det säsongsdäck; sommardäck måste bytas till vinterdäck i tid och vinterdäck till sommardäck. Man får inte köra med vinterdäck, dvs dubbade däck, på sommaren då det förstör vägarna. Det finns även MS-däck, vilket är ett allrounddäck som får användas året runt. 

Vilka däck du väljer att använda är vad som passar dig bäst. Även utifrån var du bor – uppe i norr är det att rekommendera att ha dubbade däck under vintern. På sommardäcken krävs det att det minst är 1,6 mm mönsterdjup. Detta för att om du t ex får vattenplaning har du större chans att bryta den om du har minst det mönstret – gärna mer. På vintertid måste mönstret vara minst 3 mm

 

 

Vilka däck ska du välja till din bil?

Det kan vara väldigt svårt att veta vilka däck man ska välja, det finns hur många olika märken och prisklasser som helst. Prata gärna med en verkstad som arbetar med däck i Göteborg, de kan hjälpa dig med vilka som passar din bil. De kan även ta hem däck om de du vill ha är slut. De har även däck i alla prisklasser, från budget till väldigt dyra. Dessutom kan många däckverkstäder förvara dina andra däck, på så sätt sparar du plats hemma.

Ska du däremot köpa begagnade däck bör du vara noggrann med att kolla så att mönstret är bra, detta är väldigt viktigt. Snåla inte vid däckköp, för bra däck tar dig fram säkrare på vägarna.

Fler nyheter