Att sälja och köpa antika föremål

21 augusti 2020 william eriksson

Har du någon gång besökt en riktig gammaldags gårdsauktion? En sån där möbler och husgeråd finns utställda för visning ett par timmar innan auktion. Där besökarna går runt och hittar vackra saker de drömmer om att kunna köpa med sig hem. När det äntligen är dags stiger spänningen och föremål efter föremål lyfts fram för besökarna att buda på.

Är du en riktig kännare eller har du fallit pladask för ett föremål? Antingen har du tur och kan köpa det du önskar för nästan ingenting eller också hamnar du i en lång budgivning. Spänningen är en given del av att gå på auktion och buda.

Köpa och sälja

Förutom att köpa på en auktion så går det ofta att kontakta en auktionsfirma för hjälp med värdering eller för att kunna sälja dina föremål till dem. Vad vill du sälja? Är det enstaka designföremål, konst eller ett helt bohag? Kontakta din auktionsfirma och berätta vad du har så får du en kreativ lösning på hur värdering kan ske.

Troligen kan du få hjälp med hämtning av möbler och föremål mot en viss kostnad. Har du ett helt hem som ska tömmas, kanske ett dödsbo så kan du troligen få hjälp att genomföra en gårdsloppis på plats. Hör med en auktionsfirma om de kan hålla auktion i Luleå, kontakta exempelvis http://www.norrauktion.se/.

 

Älskar du loppis och auktion?

På somrarna finns det många som älskar att åka runt på olika loppisar och auktioner. Är det ett av dina favoritgöromål också? Kolla in de olika auktionsfirmorna online för att se vilka auktioner som är på gång. Kanske kan du rentav få lite försmak med bilder på vad som kommer att säljas på auktionerna.

Gör upp en roadmap över vilka loppisar och auktioner ni planerar att besöka och när. Den perfekta hemestern kommer inom kort vara färdigplanerad. 

Fler nyheter