En hamn för din båt

16 augusti 2019 Lily Hansen
En hamn för din båt

Att ha blivit med båt är en trevlig upplevelse, och möjligheterna är näst intill oändliga. Vare sig du är en erfaren båtägare och har seglat i många år, eller nybliven entusiast, väntar många långa dagar till havs på dig. Känslan av frid som en öppen horisont ger är svår att förklara för den som aldrig upplevt den – så ta med en vän och låt även andra njuta av doft av vatten, ljud från motor, eller bara vattnets stilla svischande mot bogen, och lär dem att huka sig och uppskatta ljud från segel och rörlig bom. Men – hav förutsätter land!

 

Där din båt kan lägga till tryggt

Varje båt behöver en hemmahamn, men ibland kan det vara mindre enkelt att finna en dylik. Med vårt ökade intresse för båtliv och den möjlighet till avkoppling och nöje som det ger medföljer ibland att vi har svårt att hitta en lämplig plats för båten. Problem kan betyda att båten helt enkelt får stanna på land, vilket är mycket olyckligt, naturligtvis. Det kan bli så att den plats du finner är onödigt långt från ditt hem. Det kan också bli problem om marinan inte sköts på rätt sätt eller saknar tillräcklig säkerhet.

 

En bra marina ska ha lite av varje

När du söker båtplats vill du att flera kriterier ska uppfyllas. Du vill ha en marina på rimligt avstånd. Du vill ha bra säkerhetstänk. Du önskar självklart service. Hjälp med sjösättning ingår, men även saker som reparationsvarv, service, rekond, hjälp med transporter och liknande gör att du kan känna att du har möjlighet att få din båt omhändertagen på ett enkelt och korrekt sätt. Även priset är en faktor.

Med rätt marina vald får du helt andra möjligheter att fokusera på det du verkligen vill göra – att vända ryggen åt fastlandet och se horisonten – och måhända en ”egen” kobbe.

Fler nyheter